Pink Project Band

Ruud Verwijk

Ruud Verwijk

Leadgitaar | Zang
Ruud is al sinds begin jaren zeventig groot fan van Pink Floyd. Zijn eerste live concert was Pink Floyd in Ahoy in 1977 en sindsdien volledig besmet met het Floyd virus. In 2004 werd hij gevraagd als leadgitarist bij Pink Project, een rol die hij al die jaren met veel passie uitvoert. ... Lees meer

Ruud is al sinds begin jaren zeventig groot fan van Pink Floyd. Zijn eerste live concert was Pink Floyd in Ahoy in 1977 en sindsdien volledig besmet met het Floyd virus. In 2004 werd hij gevraagd als leadgitarist bij Pink Project, een rol die hij al die jaren met veel passie uitvoert. Daarnaast is hij tegenwoordig ook de Roger Waters stem bij Pink Project. Voor wat betreft het reproduceren van de karakteristieke gitaarsound van David Gilmour is dit een oneindige zoektocht die nooit verveelt.

Om die sound zo goed mogelijk te benaderen speelt Ruud op de volgende apparatuur:

  • Gitaren: Fender USA Custom Stratocaster Gilmour Relic blackstrat. Fender USA Stratocaster Candy Apple Red EMG DG pick ups. Fender USA Telecaster. PRS John Mayer Silver Sky Stratocaster. 
  • Versterkers: Hiwatt Custom DR 504 ’74, Hiwatt DG Custom 100, Reeves Custom 50. 2 x Hiwatt Custom 50 Combo.
  • Cabinet: WEM Replicate 4 x 12″ cabinet
  • Effects/pedals: Visual Volume pedal, Boss CS2 Compressor, MXR Dynacomp compressor, Electro Harmonix Green Russian Big Muff, Pete Cornish P1, Buffalo Evolution overdrive, Buffalo Powerboost, Boss BD2, MXR 90 Phaser, Strymon Timeline Delay, Boss CE2 Chorus, Lehle parallel mixer, Electric Mistress Flanger, TC Nova Delay, Yamaha RA 200 Rotary, Digitech Whammy 5, MXR Talkbox.
Lees minder
Arjan van Iperen

Arjan van Iperen

Drum | Percussie
Toen hij 13 jaar was, zat Arjan met z’n neus tegen het raam geplakt van een wat oudere buurjongen. Die had een drumstel! Vanaf dat moment wist hij één ding zeker: hij wilde drummen. Tot z’n 15e heeft-ie zich de blaren zitten oefenen in zijn kamer. ... Lees meer

Toen hij 13 jaar was, zat Arjan met z’n neus tegen het raam geplakt van een wat oudere buurjongen. Die had een drumstel! Vanaf dat moment wist hij één ding zeker: hij wilde drummen. Tot z’n 15e heeft-ie zich de blaren zitten oefenen in zijn kamer. Zijn eerste bandje was een Stones coverbandje met een knipoog. Arjans vader reed hem naar iedere oefensessie.

De afgelopen 40 jaar muziek maken, heeft Arjan het volgende geleerd:

  • Muziek maken doe je met passie
  • Probeer er niet je brood mee te verdienen
  • De chemie tussen de bandleden moet o.k. zijn
  • Wat Arjan betreft, lijkt muziek maken veel op sex

Arjan: “Toen Pink Project mij in 2006 benaderde voor een invalbeurt moest ik even diep nadenken. Ik was absoluut geen Pink Floyd kenner. Na een zomervakantie alleen maar Floyd luisteren op mijn MP3-speler en optredens in het Zuiderpark en het Omniversum, was ik om. De chemie met de andere bandleden, de professionele aanpak van de concerten en de muziek van Floyd hebben hun uitwerking gehad. Leuke bijkomstigheid; mijn vrouw Linda is al jaren een enorme Floyd fan. Dus thuis zit het ook wel goed.”

Lees minder
Giovanni Pepe

Giovanni Pepe

Toetsen
Gio’s grootste droom kwam uit toen hij in 2012, na een auditie, werd aangenomen bij Pink Project. "Eerlijk gezegd had ik tot dan nooit iets concreets met Pink Floyd muziek gedaan. Floyd-cd’s had ik ook niet in mijn collectie. Maar zodra je eraan begint, begrijp je steeds meer de magie en wijze waarop de muziek door Pink Floyd gemaakt is." ... Lees meer

Gio’s grootste droom kwam uit toen hij in 2012, na een auditie, werd aangenomen bij Pink Project. "Eerlijk gezegd had ik tot dan nooit iets concreets met Pink Floyd muziek gedaan. Floyd-cd’s had ik ook niet in mijn collectie. Maar zodra je eraan begint, begrijp je steeds meer de magie en wijze waarop de muziek door Pink Floyd gemaakt is. Wat indruk op mij maakt is dat de muziek van Floyd nog steeds bij zoveel mensen leeft. En hoe! Het is anders, uniek en ook ergens mysterieus. Die magie, wil ik zo goed mogelijk overbrengen naar de mensen. En wat is er een grotere eer dan dat te mogen doen met topmuzikanten?"

Lees minder
Jason Waasdorp

Jason Waasdorp

Basgitaar | Achtergrondzang
Charles Dehue

Charles Dehue

Leadzang
Hans Hendrik

Hans Hendrik

Gitaar
Konstantin Illiev

Konstantin Illiev

Saxofoon | Toetsen
Jacqueline van der Heiden

Jacqueline van der Heiden

Achtergrondzang
Angeline van Rossum

Angeline van Rossum

Achtergrondzang